Presentation

Presentation av Medlemmar i Pudelgruppen Skaraborg

Hej jag heter Mona Plånborg och bor i Karlsborg tillsammans med min man Peo Grenholm. Jag har en liten uppfödning av pudlar i färgerna röd och aprikos i storlekarna dvärg och mellan (ibland toy). På mina avelsdjur tycker jag mentalitet är viktigt men vill även ha pudel som är ”brain and beauty”. Mitt kennelprefix är Dreams In Red.


Just nu har vi fyra pudlar boende hos oss, det är mellanpudlarna Isla och Dixa samt två dvärgpudlar Nyx och hennes dotter Kaka. Jag är väldigt road av att ställa ut mina hundar, försöker klippa och fixa dem själv. Jag tycker att pudlar ska vara hundar så mina hundar får springa i skogen och dagligen promenader. Efter en promenad ser då verkligen inte mina hundar längre ut som en utställningspudel :-) Jag provar även lite viltspår och andra aktiviteter som stimulerar mina hundars otroliga hjärna.


Isla är en självständig tjej. Hon gillar att busa, men är väldigt lugn inne.

Dixa är husses kelgris, väldigt lugn inne, men ute är det full rulle!

Nyx är en gosig tjej som gärna ligger nära, nära matte.

Kaka, Nyx dotter och helt galen på ett positivt sätt. Är alltid glad och ställer alltid upp på alla bus som matte hittar på.

Moa Johansson Lidköping. Min storpudel "Molly" Olivias Liebezeit Bianca. Vi tävlar i rallylydnad ihop och är i fortsättningsklass. Vi gillar att träna och testa olika saker. Vi har tränat agility och tävlingslydnad. Under vinter nu har vi tagit det lite lugnt med träning och slappat mycket i soffan. Självkart är vi ute på en hel del promenader med.


Molly är en tjej som är ganska osäker och försiktig. När vi möter andra hundar är hon alltid glad och sprallig, bästa försvaret i en obekväm situation är lek. Mollys favorit lek är jage och att springa fort. Hon gillar att jaga harar och spåra rådjur vilket inte matte och husse uppskattar lika mycket.


Jag och min sambo arbetar heltid största delarna av året och då får Molly ibland vara på dagis vilket hon trivs med.

Mitt namn är Marika Ponten och mitt kennelnamn är Silver Victori. Har en liten uppfödning av toy/dvärg pudel i färgen grå.

Mitt stora intresse är såklart avel o sen sysslar vi mest med utställning. Provat lite agility för många år sedan


Min familj är snälla o "står ut" med mitt hunderi. Vi bor i Mariestad. Försöker o kämpar med att lära mig klippa mina hundar själv inför utställning.

Silver Victori gänget

Monica Jonsson heter jag och bor utanför Skara med min man och våra två storpudlar Doriz och Zigne

Har haft pudel sedan 1984 och fött upp svart och vit stor-, dvärg- och toypudel under prefixet Ledup´s kennel

Räknade ut inför denna presentation att jag fött upp 40 storpudlar, 18 st dvärgpudlar och 5 toypudlar sedan 1987.

Uppfödningen är nu lagd på hyllan tills vidare.


Jag försöker anpassa mina aktiviterer med hundarna efter varje individ. Och dom är alla så olika . Därför har jag sysslat med lydnad, agility, spår och utställning genom åren.

Älskar att klippa pudlar och delar gärna med mig av mina kunskaper så gott jag kan genom kurser i Pudelgruppens regi.

 

Huffish Private Dancer "Doriz" född 2004 och har ägnat sitt aktiva hundliv åt agility där hon klättrade till klass två i både hopp och agility. Numera är det promenader som gäller för Doriz. Detta är nog den lättaste, vänligaste och goaste hund jag någonsin ägt. Så problemfri så jag nästan inte fattar det själv.

 

Norduch EE Ch Dajmens Exlusive For Ledup "Zigne" född 2011 och är min stjärna i utställningsringen. Älskar att visa upp sig. Vid sidan om detta är hon vår vilde som gett mig alla mina gråa hår. Men hon är nog samtidigt den mest speciella hunden jag haft. Påhitten tar aldrig slut. Nu när utställningskarriären är över ska vi ägna oss åt lydnad och även testa viltspår som jag tror kommer passa Zigne

Jag heter Gunilla Svensson och bor i Hova med min familj.

Mitt kennelnamn är Eyeq’s. Jag föder upp toy och dvärgpudlar i färgerna brunt, svart och vitt.


Jag har sysslat med hundar i hela mitt liv. Första egna hunden var en Golden Retriever, sedan har jag haft ett knippe Afghanhundar och även beaglar.

Nu har min familj några bassethundar samt en gråhund och så våra pudlar.


Jag älskar att åka på utställningar både för den sociala biten och för att jag gillar att meritera mina hundar. Detta är viktigt i mitt avelsarbete då jag vill föda upp friska sunda och vackra hundar.


Med mina hundar har jag haft förmånen att få äga/föda upp fina hundar som meriterat sig högt på utställning, bla flera multichampions, Svenska vinnare, Nordiska vinnare, Europavinnare och även Världs-vinnare.


Under åren som gått har jag även utbildat mig till ringsekreterare, viltspårdomare och hundfysioterapeut. Har även varit sekreterare i Skaraborgs Beaglekubb i 11 år samt är nu med i styrelsen för Pudelgruppen Skaraborg.

Jag heter Veronica Eriksson och bor i Mariestad tillsammans med min sambo Niclas. Vi har den aprikosa toypudeln Klagstorpsgårdens Party Girl - "Hera". Hon är född 2008 och kom till mig på foder när hon var 4 år och alldeles nybakad SEUCH. (Tack Mona för denna lilla goding) Hon följer med på det mesta när vi är ute, men inne är hon en typisk sällskaplig knähund.


Dessutom har vi den vita mellanpudeln Fieldman's Shining Selene - "Vinga" född 2017. Hon är ett glatt och enerigiskt busfrö och för det mesta helt underbar. Min förhoppning är att jag ska våga ge mig ut i ringarna med henne, men vi har även provat på lite annat, bl.a Nosework. Det lär bli fler aktiviteter framöver.


Sedan början av 2018 sitter jag med som ledamot i styrelsen för Pudelgruppen Skaraborg (igen) och tanken är att jag ska försöka hålla webbsidan uppdaterad.